SOCIAL MEDIA

2. okt. 2013

Opskrift – Hashwa

Her er opskriften på en lækker ret med ris, kød og det skønne krydderi baharat. En ret som vil få hele huset til at dufte dejligt og retten tager heller ikke lang tid at lave. Helt sikkert en af favoritterne i vores familie.
Hvis I laver krydderiet kan det også bruges i min opskrift på Israelske kødboller.


Haswa opskrift blog


Hashwa
  • 2-3 hakkede løg
  • Olivenolie
  • 500 g hakket oksekød
  • Salt og peber
  • 2 tsk. baharat krydderi (se opskrift nedenunder)
  • 2.5 dl løse ris
  • 5 dl kogende vand
  • 1 håndfuld rosiner
  • Letristede pinjekerner
  • Hakket frisk koriander eller persille

Baharat krydderi:
  • 1 spsk. kardemomme
  • 1 spsk. sort peber
  • 1 spsk. ingefær
  • 1 spsk. kanel
  • 1 spsk. muskatnød
  • 1/2 spsk. stødt nellike
Alle krydderierne blandes og opbevares I en lufttæt dåse.
Steg løgene til de er gyldne og tilsæt det hakkede kød. Steg videre til kødet er brunt. Tilsæt salt, peber og baharat. Tilsæt risene og steg videre i 2-3 minutter. Tillsæt tilsidst rosinerne og det kogende vand. Koger for lav varme i ca. 20 minutter. Rør ikke rundt. Tag gryden af blusset og lad retten hvile i endnu 20 minutter med låget på. Pynt med pinjekerner og hakket persille eller koriander inden servering.

Knus

12 kommentarer :

  1. Mums hvor ser den godt ud :-) Tusinde tak for opskriften Tina - den skal helt sikker prøves en gang her inden så længe. :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Krydderiet er virkelig skønt og kan bruges i mange retter. Ha en dejlig aften af det der er tilbage af den ;-) Knus

      Slet
  2. Det lyder vel nok lækkert, Tina - tak for opskriften, som skal prøves! Her har vi lige bagt chokolademuffins, så hele huset dufter :-)
    Klem og ha' en dejlig aften.

    SvarSlet
    Svar
    1. Åh sådan en muffin kunne jeg godt lige bruge nu. Lidt sødt som kan holde mig vågen. Knus søde♥

      Slet
  3. Det lyder rigtig lækkert, den må jeg hvis prøve.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tror du ville synes om smagen Conny. Ha en dejlig aften♥

      Slet
  4. Uhm, med koriander, det er bare det bedste. Tak for det.

    SvarSlet
  5. Uhm, alene den krydderiblanding ser spændende ud :-)

    SvarSlet
  6. Mmmm det lyder lækkert og jeg kan lige forestille mig en duft der vil sprede sig :-)

    SvarSlet
  7. Jeg elsker dine opskrifter. Jeg laver stadig ret tit Sufrito - og ungerne elsker det :)

    SvarSlet
  8. lyder som et spændende krydderi :-) Det skal da prøves en dag............. :-) Rigtig god weekend

    SvarSlet
  9. nam nam nam
    Det skal prøves. Og Baharat krydderien lyder som en der vil blive eksperimenteret med når jeg får den lavet, de bliver brugt flittigt enkeltvis her i huset. ;-)

    SvarSlet